22

lørdag 23. oktober 2010

Tuva, vår søte Bichon HavanaisBildet av Tuva er redigert i Photoshop- ved bruk av Refine Edge, masker og Textures. Alltid gøy å lære seg noe nytt i Photoshop. Men fortsatt ikke 100% ser jeg, men godt nok..

Havanaisen hører til bichonfamilien. Mange tenker umiddelbart på bichon frisé når de hører ordet bichon, men det finnes faktisk 7 ulike bichonraser med ulikt utseende og temperament.

Beskrivelse 
Havanaisen er en liten, langhåret hund med en robust kroppsbygning.

Mentalitet 
Havanaisene er livlige, nysgjerrige og oppvakte med glimt i øyet. De kan være svært sosiale og de trives som regel godt sammen med andre hunder og andre dyr. De er kjent for å komme godt overens med barn, men barn og hund må selvfølgelig lære å respektere hverandre. Dette er ikke en rase som trives med å være mye overlatt til seg selv. En havanais har stort behov for menneskelig kontakt. Den liker at det skjer ting og den liker å gjøre ting sammen med sin eier/familie.

Bruksområder 
Havanaisen er i utgangspunktet en selskapsrase, men den har likevel kvaliteter som gjør at den kan brukes i flere sammenhenger. De er særdeles lettlærte, er førerorienterte, energiske og pleier ikke å være vanskelige å motivere. De kan gjøre det bra i lydighetsringen, og egner seg svært godt til aktiviteter som agility og freestyle. Foreløpig har rasen vært forholdsvis ukjent, men forhåpentligvis vil vi få se mer av denne rasen i hundesportsammenheng fremover. De kan også være ivrige på spor, selv om dette kanskje ikke er en ”typisk” havanaisaktivitet. Mange havanaiser blir brukt som terapihunder og enkelte fungerer også som servicehunder for funksjonshemmede.

Pelsstell 
Den lange pelsen krever mye stell. Den er veldig lett og luftig og dens opprinnelige funksjon var å beskytte hunden mot den karibiske varmen. Det er forholdsvis lite fett i pelsen og derfor er den heller ikke spesielt vann- eller støvavvisende. Havanaisen røyter ikke og døde hår må jevnlig børstes ut av pelsen. Bades med ca. et par ukers mellomrom, men behovet kan variere med vær, årstid, aktiviteter og den enkelte hunds pelskvalitet.

Tekst er forkortet, men hentet her 

10 kommentarer:

Heidi sa...

Så søt hun er:))

Camillanett sa...

Kjempesøt!

Jeg har og lyst å lære mer om bruk av tekstur, blant annet- men det tar jo så lang tid å lese om det- selv om det finnes masse steg-for-steg! Mye artigere å lære fra noen som kan det:)

ingrid sa...

sjekk de øynene da! :) supercute Bente! :)

Nina sa...

En vakker hund :-)

Charlotte - FO² sa...

Moro å leke seg i PS og LR :) kjempe koselig bilde av henne :) og den sløyfa da :)

Kine sa...

Åh, så fin hun er, kjempefint bilde!

Helge sa...

Hehe..snedig sak det der..

Tøffe bilder av flyene under her å..thumbs up!

Kathrine sa...

Nydelige brune øyne:)) Riktig god helg

Sagatun sa...

Dette var jo en fin hund:)
Ser ut som hun liker å bli tatt bilde av.
Flott bilde

Anonym sa...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

facebook

Følgere