22

tirsdag 24. november 2009

Bildekritikk ønskes.

I går var jeg på møte i Tønsberg Kameraklubb- det var det foredrag med Arnt Espen Folvik som jobber som sportsfotograf for Dagbladet. Dette var virkelig lærerikt og inspirerende. Han snakket veldig mye om det å croppe bildene. Han kommenterte også actionbilder fra klubbens medlemmer. Men jeg feiget ut- sendte ikke inn bildet under slik jeg hadde tenkt. Eller et av de andre som jeg og Charlotte tok fredag for et par uker siden, da snøværet kom til Vestfold.

Charlotte hadde et bilde som lignet på dette under, men hennes er klarere og bedre synes jeg. uansett så angret jeg i dag på at jeg ikke viste frem dette slik at jeg kunne fått kritikk på det. Jeg er litt usikker på hvilket av de to bildene som ble best også. Klarer ikke å bestemme meg om den gule stripen blir for mye eller ikke. Hva mener du?
Uansett så skal jeg tilbake til travbanen for å ta bilder av travhestene- men jeg bør vel studere hvordan travet skal vises for at det blir best.

17 kommentarer:

Petunia sa...

Jeg liker best det øverste. Den gule stripen virket som fartsstripe og ga bildet liv. Det under står bra for seg selv, men ble litt flatt i forhold.

Arya sa...

Desidert best med noe gult. Kan du forsøke å croppe bort noe mer gult, men la en del bli igjen? Sånn ca halvparten av det gule?

ElinSire sa...

Enig med de to over her :) Det gule gjorde seg veldig og ga litt mer spenning og fart i bildet.
Så gøy forresten å få være med på sånne kurs. Lurer på om jeg skal melde meg inn i fotoklubb selv, vet bare ikke helt om tiden strekker til. Men som regel får man jo tid til det man har lyst til, så vi får se :) Dere inspirerer i hvert fall!

Anne sa...

Sett og sett, klikka og klikka, frem og tilbake og sett på de bildene. Charlotte sitt er klårere ja, og hadde sikkert vært utmerket i en avis, men dette gav en helt annen stemning, fikk frem samholdet mellom kusk og hest, vær og stemningen på oppløpsiden så godt, likte den gule fargen også faktisk.

Syntes jo Charlottes bilde i går var helt fantastisk, og mye bedre enn hva jeg noen gang hadde klart å prestert, men likte dette bedre nå.

Smaken er jo som baken vet du, og det kommer an på øyet som ser og hånden som føler og sånn bortetter :-)) Ingenting er vel rett og galt når det gjelder foto, og det er vel like mange meninger som det er fotointeresserte.

Hovedmotivet ditt her er mørkt, og jeg merker jeg liker det. Har selv en tendens til å redigere de bildene mine litt for mørke, men det er nå min smak det da.

Og jeg sa det her just nu, har flere grunner til å vil flytte til Tønsberg nå, dere 3, ja, også været da!!

Klem herfra.

rh-bilder sa...

Det øverste er min favoritt. Det gav mer liv, dybde og varme i bildet. Samtidig som komposisjonen og plasseringen av hesten og kjerren var bedre når det var mer luft over.... Syns nå jeg da....

Bildet var rett og slett supert!

Nina sa...

Jeg liker også best det øverste pga varmen som det gule gir. Men jeg ville også ha beskjært bildet slik at det bare var en liten gul stripe øverst :-) Og det var da min mening :-)

Jan-Eilert Pedersen sa...

Det øverste bilde har mye mer dybde på grunn av den gule stripen, men ikke minst fordi du har luft over denne. Derfor bør du etter min mening ikke beskjære i topp.

Funker bra det derre! Flinke søstra mi!

Fotograf Henrik Kreilisheim sa...

Kjempefine bilder begge to! Jeg liker det øverste best, den gule linjen gir dybde, fart og skaper kanskje en slags ramme rundt resten. Det gir også mer luft til selve motivet og balanse i bildet. Synes jeg da :)

Sagatun sa...

Det øverste bildet er det mere action i pågrunn av den gule stripa og at du får luft over.
Det fanger blikket ditt mere.
Men absolutt veldig flotte:)

Håvard Flaatten sa...

Flott bilde. Liker best V1 med de varmere tonene.
god eksponering.
mvh
Håvard

Charlotte - FO² sa...

hihi, innmari moro å ta bildene med deg... husker hvordan vi sto på stillasen der og frøs fingrene av oss, da jeg hadde glemt vottene hvertfall... hehe... Moro var det.
Og ser du har fått nok bildekritikk. Men må bare si.... FLOTT beskjæring.

Nattaklem

A home far away sa...

Tycker båda fotona är fina, den med gult är jättehärlig medans den sista är mer mystisk:)

Kram Gunilla från Singapore

ChristineWendelBLOGG sa...

Jeg synes det var et knallfint bilde. Liker best det med gult på. For å være litt pirkete og fæl kunne jeg ønske det var bittelitt mer luft på venstresiden. Men det er min smak..

Fint bilde! :)

John`s Photography sa...

Den gule stripen lager flott dybde i bilde så det første er best.

Inger-Lise sa...

Et flott bilde av hesten i trav. Nydelig med lyset oppe :-)

bmfoto sa...

Tusen takk for alle koselig tilbakemeldinger. Jeg skjønner at det øverste bilde ble best. Og tipset til Arya skal jeg jammen prøve.

Eli Reinholdtsen sa...

Det første som slår meg er at jeg syns det er for trangt på venstre side. Gult eller ikke... begge deler funker. Jeg tror jeg ville croppet alt over det gule uansett - det slåss litt med hovedpersonen.
fin følelse av fart - og topp at man ser bevegelsen i de forrerste hovene.

facebook

Følgere